Geschiedenis HBB

De oude bowlingOp 21 juni 1961 werd door Prins Bernhard het eerste bowlingcentrum in Nederland te Scheveningen geopend. De bowling, op de locatie waar tegenwoordig de bioscoop staat, telde 18 banen.

Een half jaar later op 25 januari 1962 werd de ‘Haagse Bowling Bond (HBB)’ opgericht. Dit was de eerste bowlingvereniging van Nederland en werd opgericht met het doel de bowlingsport te bevorderen. Daartoe heeft onze vereniging op 3 februari 1962 de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) mede-opgericht. Onze naam is later veranderd van ‘Haagse Bowling Bond’ in ‘Bowlingvereniging HBB Scheveningen’.

Teamfoto HBB - Kampioen van de eerste stedenontmoeting in het seizoen 1969-1970In het seizoen 1969-1970 won HBB de eerste editie van de Stedenontmoeting (de nationale kampioenschappen waar wordt uitgemaakt welke verenigingen de beste is). We werden direct vijf seizoenen op rij stedenkampioen. Vervolgens waren we nog de beste in 1983, 1985 en voor het laatst in 1989. Hiermee zijn we de absolute recordhouder in de Stedenontmoeting met acht titels in totaal.

Op 10 april 1982 werd het nieuwe bowlingcentrum geopend in de Palace Promenade. In een stoet van duizenden mensen verhuisden de bowlers de spullen van het oude naar het nieuwe centrum met 24 banen.

In 2012 werd het 50 jarig bestaan groots gevierd. Klik hier voor het krantenartikel dat destijds verscheen in de Telegraaf.

Help met het in kaart brengen van de rijke historie van Bowlingvereniging HBB Scheveningen.
Stuur (oude) foto’s, krantenknipsels of persoonlijke herinneringen a.u.b. op naar het secretariaat via secretariaat@hbb-scheveningen.nl.

Deze diashow vereist JavaScript.