Nieuws 2016-2017

Bowlingvereniging HBB Scheveningen werd op 25 januari 1962 opgericht en is daarmee de oudste bowlingvereniging van Nederland. Anno 2017 organiseert de vereniging voor haar eigen leden jeugdbowlen en competities (leagues). Voor alle bowlers worden twee toernooien georganiseerd. Leden kunnen training krijgen van drie verschillende trainers waaronder Betsie van Oudheusden, succesvol voormalig bondscoach en trainer van het Nederlandse jeugd-, heren-, en damesbowlingteam.

Update: 11-04-2017 –   Zie ook Facebook voor de laatste nieuwtjes


Desirée van Stokrom
Nederlands Kampioen!!

In het weekend van 8 en 9 April werden er in Amsterdam de finales van de Nederlandse Kampioenschappen B-C-D-Klasse gespeeld bij Knijn Bowling in Amsterdam.

Ook onze bowlingvereniging  werd daar vertegenwoordigd door onze 5 fanatiekelingen, Pauline Holwijn, Manuel Padding, Jakov Minic, David Witteveen, Robin van Vliet en Desirée van Stokrom.

Dat het niet makkelijk spelen was, bleek wel uit de scores van velen, maar toch wist Desirée als enige door te dringen naar de uiteindelijke stepladder-finale.
Als 3e geplaatst moest zij het eerst opnemen tegen de nummer 2, maar wist die met groots machtsvertoon te verslaan. (181 – 126)
In de  strijd om de titel leken de zenuwen wat meer parten te gaan spelen, maar blijkbaar gold dit ook voor haar tegenstandster; met 7 pins verschil mag Desirée zich Nederlands Kampioen D-Klasse noemen.

VAN HARTE GEFELICITEERD DESIREE!!

HBB-Scheveningen feliciteert ook:
Pauline Holwijn (B-Klasse) 19e, Manuel Padding (B-Klasse) 8e, Jakov Minic (B-Klasse) 44e, Robin van Vliet (C-Klasse) 18e, David Witteveen (C-Klasse) 29e.

NK A-Klasse
De Kampioenschappen in de A-klasse werden dit jaar voor het eerst sinds hele lange tijd weer eens in Bowling Scheveningen gespeeld.

Aan deze kampioenschappen werd meegestreden door Angelo Tomas, Peter Knijff, Jack Edelaar, Justin de Haan, Ferrell Khoo, David van Panhuijs en (alweer) David Witteveen.

Ook hier was het voor alle 89 heren ontzettend moeilijk en moest er heel erg precies gespeeld worden.
Helaas hier geen Schevenings succes, hoewel Angelo Tomas nog wel als 18e in de 1e step-finale (top 20) terecht kwam.
De andere toppers van HBB eindigden (al dan niet tevreden) op de volgende plaatsen:
Peter Knijff 21e, Jack Edelaar 40e, Justin de Haan 62e, Ferrell Khoo 69e, David van Panhuijs 75e en David Witteveen 78e.

De uiteindelijke winnaar en winnares van het NK A-Klasse zijn geworden:
Michael Kok en Lisanne Breeschoten

 

Update: 1-04-2017 –   Zie ook Facebook voor de laatste nieuwtjes


Het zal je niet ontgaan zijn dat de website van HBB de laatste weken lastig was bereiken. Met dank aan ons lid Gert-Jaap is de website weer helemaal online.


Nieuws 17-03-2017 – 300!!!  Pim gooit zijn eerste 300 game

Afgelopen woensdag was het weer raak in Scheveningen. Dat hij hoge scores kan halen wisten we al en nu liet Pim zijn kwaliteiten zien door zijn eerste 300 game te gooien. Zodra Pim zijn bal los liet wist hij het zeker, Strike nummer 12 gaat ook vallen. (Kijk zelf maar.) Namens de gehele vereniging gefeliciteerd, we kijken uit naar je volgende 300.

 


De HBB Verenigingskampioenen van 2017: Eliane Mortiers & Ferrell Khoo

*Hieronder de top 3 van de singels en dubbels per klasse. De volledige eindstand staat op de toernooipagina (klik hier).

Foto’s van alle prijswinnaars zijn al op facebookpagina van HBB te zien (klik hier). Ze komen ook nog op de deze website komen te staan.

Alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt voor de sportieve deelname.


11-03-2017 – Tussenstand Verenigingskampioenschappen 2017

De eerste 5 games van de voorronde van de Verenigingskampioenschappen  zijn gegooid. Klik hieronder op de link om naar de toernooipagina te gaan en tussenstand bij de singles en duo’s per klasse te bekijken.


Verenigingskampioenschappen op 11 en 12 maart, schrijf je nog in !!!

De inschrijvingsperiode is verlengd (4-3-2017). Ook de komende paar dagen voor de kampioenschappen kun je je nog inschrijven.

Het is een toernooi voor iedereen. Of je nou net begint, met een huisbal  gooit of een doorgewinterde bowler bent, iedereen kan meedoen en zal het  naar zijn zin hebben.

Klik hier om naar de toernooipagina te gaan en meer over het format te lezen.   

Opgeven kan via events@hbb-scheveningen.nl


Mededeling – Voorjaarsvakantie 5 februari t/m 5 maart Geen leagues. Op zaterdagen in de vakantie  kunnen jeugd- en seniorenleden bowlen voor zover banen vrij zijn.


Mededeling – Duo league gaat op maandag 16 januari niet door


Nieuws 15-01-2017 – 50+ Jeneverstad at the Beach Toernooi, 300 game en winnaars Klik hier om de uitslagen en eindstanden te bekijken op de toernooiwebsite  Klik hier voor een sfeerimpressie van het toernooi


Kerstvakantie – Geen leagues – Op maandag 9 januari gaat het seizoen verder Een voorspoedig 2017 met veel bowlingplezier en hoge scores Fijne Kerstdagen


Nieuws 18-12-2016 – HBB heeft Nederlands Recordhouder in huis Of je echt van in topvorm zijn kan spreken is de vraag, want Ferrell gooit structureel zo goed. We wisten al dat hij afgelopen seizoen het Nederlands Kampioenschap A Klasse singles had gewonnen in Hoofddorp. Tijdens dat NK verbrak Ferrell ook 2 Nederlandse Records: – Hoogste serie single over 7 games: 1722 (246 gemiddeld!!) – Hoogste serie single over 8 games: 1904 (238 gemiddeld!!) Afgelopen zaterdag kreeg Ferrell Khoo te midden van alle trainende leden eindelijk zijn oorkondes uitgereikt door de voorzitter van HBB.  Ferrell, names de hele vereniging nogmaals gefeliciteerd met deze TOP prestatie.


Nieuws 8-12-2016 – Nog een maandje tot het 50+ Jeneverstad toernooi at the Beach

50+ Je hebt de eer om mee te doen aan het 50+Jeneverstad toernooi in Scheveningen, schrijf je in nu het nog kan! Hoe leuk zou het zijn als een lid van HBB het toernooi wint of als HBB in ieder geval goed vertegenwoordigt is in de finale. Bovendien zijn er in verschillende categorieën ook nog leuke bedragen te winnen. Klik hier om de toernooiflyer te bekijken en  Klik hier om je in te schrijven als je dat nog niet hebt gedaan.

logo-jeneverstadtoernooi-2017nog geen 50+

Kom dan naar Bowling Scheveningen tijdens het toernooi om onze leden en andere deelnemers aan te moedigen. Ben je van om te komen, laat het van te voren weten aan het bestuur. We zijn nog opzoek naar extra vrijwilligers. Je zou dan dan meteen een handje kunnen helpen tijdens het aanmoedigen.


Op pakjesavond, 5 december, gaat de Duo League door Zie de jaarkalender (klik hier) om alle speeldagen van dit seizoen te zien.


Nieuws 28-11-2016 – Het NK Schoolbowlen 2017 – Meld je team nu aan!!! Het NK Schoolbowlen komt er weer aan. Meld je team aan voor de voorrondes in Bowling Scheveningen. Voor meer informatie (over het aanmelden) zie nbf.bowlen.nl/schoolbowlen. schoolbowlen-2017


Bericht van het Bowlinghuis – Geen bowlen op zaterdag 5 november Het bowlinghuis heeft aangegeven dat er op zaterdag 5 november niet gebowld kan worden tussen 12:00-14:00 uur. Ook het jeugdbowlen gaat op zaterdag 5 november niet door. Op de andere zaterdagen in november kan er wel tegen het gereduceerd ledentarief van euro 5,40 gebowld worden tussen 12:00 en 14:00 uur.


Herfstvakantie –  Geen leagues op 17,19 en 20 oktober 2016 Vanwege de herfstvakantie in regio midden van Nederland gaan de singles, duo en challenge league op maandag 17, woensdag 19 en donderdag 21 oktober niet door.


Nieuws 16-10-2016 – Nieuwste versie jaarkalender online Klik hier om de jaarkalender en alle speeldagen van dit seizoen te zien.


Nieuws 16-10-2016 – Nieuw reglement online Afgelopen dinsdag zijn wijzigingen op enkele regels uit het reglement aangenomen door de Algemene Ledenvergadering (ALV). De nieuwe versie van het reglement staat online en is vanaf de pagina ‘Reglementen (klik hier)’ te downloaden.


Nieuws 9-10-2016 – Nieuwe tussenstand Riet van der Willik jeugdleague Op 24 september ging het seizoen voor de jeugd van start. De  Jeugd speelt in de Riet van der Willik league. Klik hier om naar de pagina met de tussenstand te gaan. Jeugd1


Aankondiging: Algemene Ledenvergadering (ALV)

Beste Leden, Op dinsdag 11 oktober om 19.30 vindt de ALV plaats in Bowling Scheveningen. De agenda en vergaderstukken zijn reeds naar alle leden verstuurd. Tot dan.


Een nieuwe nieuwspagina voor het nieuwe seizoen. Klik hier om het nieuws uit het seizoen 2015-2016 terug te lezen.

Logo Website