De vereniging anno 2017

NBF, Bowling Scheveningen, archief commissies en vrijwilligers

 

Bowlingvereniging HBB Scheveningen is de oudste bowlingvereniging van Nederland en met acht titels recordhouder in de stedenontmoeting.  Meer informatie over de geschiedenis van de vereniging en Bowling Scheveningen is te lezen op de pagina historie.

LogoMomenteel heeft de vereniging zo’n 70 leden waarvan zeven leden het bestuur vormen. Op de pagina Bestuur & Contact treft u de namen van de bestuursleden en contactgegevens van de vereniging aan.

Leden worden door mailtjes op de hoogte gehouden van belangrijke gebeurtenissen en activiteiten. Daarnaast ontvangen leden periodiek een nieuwsbrief. Tussenstanden van de huisleagues (competities) en andere relevante informatie is op deze website te lezen. Sinds het seizoen 2015 -2016 is HBB ook actief op de social media.

Voor haar eigen leden organiseert de vereniging in bowling Scheveningen: jeugdbowlen, verschillende huisleagues, verenigingskampioenschappen en aan het eind van het seizoen een slottoernooi met de prijsuitreiking van de huisleagues. Voor leden die hun bowlingvaardigheden willen verbeteren worden trainingen verzorgd. Deze worden gegeven door Betsie van Oudheusden, voormalig succesvol bondscoach en trainer van het Nederlandse jeugd-, heren-, en damesbowlingteam.

Sinds 2016 organiseert Bowlingvereniging HBB Scheveningen het toernooi de Grote Prijs van Scheveningen. Een ieder die lid is van de NBF mag hier aan mee doen. Vanaf 2017 wordt het 50+ Jeneverstad toernooi in Scheveningen georganiseerd. HBB is medeorganisator van het toernooi.

De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Bowling Federatie (NBF) de onderwerpt zich aan de statuten van de NBF. Daarnaast worden besluiten genomen krachtens de eigen statuten of besluiten van de Algemene Ledenvergadering. Binnen de vereniging gelden de reglementen van de NBF aangevuld met eigen regels. Deze reglementen zijn op de pagina Reglementen in te zien.